Лимон — це один з найуніверсальніших фруктів. Його додають у напої та різноманітні страви. Є декілька способів, як можна використовувати цитрусовий на кухні. Він стане помічником кожної господині.
Корисна та смачна заправка
Сік з лимона можна використовувати як заправку для салату. Неймовірно смачно він поєднується з цукіні, броколі та гарбузом. Спробуйте додати лимонний сік у свій салат та відразу відчуєте незвичний смак.
Додаткова кислинка
Лимонний сік можна використовувати замість оцту. Додавайте його в рецепти з харчовою содою. Сік здатний вступити з нею у реакцію та утворити СО2. Ваша випічка буде стрімко зростати, а аромат лимона розповсюдиться по всій кухні.
Консервація
Спробуйте приготувати консервовані лимони. Для цього вам потрібно нарізати цитрусовий та наповнити шматочками банку. Засипте фрукт 1/4 чашкою солі. Залийте лимонним соком та залиште у холодильнику на 3-4 дні.
Для м’яса
Кислота у цитрусовому здатна розм’якшити будь-яке м’ясо. Додайте лимонний сік при приготуванні та відчуйте ніжний смак. Якщо ви хочете зробити курку більш соковитою, то потрібно вичавити сік із двох лимонів всередину птиці.