Деякі продукти можуть бути корисними для зниження тиску в спеку

Цільнозернові продукти названі лікарем серед тих, хто допомагає гіпертонікам, краще почуватися в спеку.

Спекотна та задушлива літня погода є некомфортною для всіх, але особливо для гіпертоніків.

Спекотна погода особливо негативно впливає на сердечників та гіпертоніків. Пацієнти з підвищеним артеріальним тиском мають бути гранично обережними та уважними до свого самопочуття у літні місяці.

Раціон має помітний вплив на організм людей з гіпертонією. Влітку їм краще відмовитися від їжі з високим вмістом насичених жирів – жирного м’яса, курячої шкіри, морозива, вершків, вершкового та кокосового масла. Навіть продукти з корисними типами жирів (наприклад, риба, оливкова олія чи горіхи) повинні вживатись суворо помірно.

У свою чергу деякі продукти можуть бути корисними для зниження тиску в спеку.

Овочі та фрукти, бобові, гречка, ячмінь, цільнозернові продукти, цільнозерновий хліб, овес, бурий рис ефективно стабілізують артеріальний тиск.

Небезпечним щодо можливого підвищення АТ є алкоголь. Спиртні напої здатні викликати стрибок тиску одразу на кілька пунктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *