Виявлено небезпечний вплив солі на імунітет

Сіль додають в багато продуктів і страв, проте мало хто знає про її небезпечний вплив на організм. Згідно з дослідженнями, велика кількість споживаної солі може зробити людину більш вразливою до хвороб, що викликаються бактеріями і вірусами, в тому числі до COVID-19

Фахівці вивчили метаболізм клітин імунної системи, які були схильні до впливу високих концентрацій солей. З’ясувалося, що сіль змушує клітини виробляти менше АТФ (аденозинтрифосфату) і споживати менше кисню.

АТФ – це свого роду універсальне паливо, яке живить всі клітини, забезпечуючи енергію для м’язової сили і регуляції метаболізму. Якщо високий рівень натрію в організмі викликає дефіцит АТФ, це впливає на ефективність функціонування білих кров’яних клітин, які в значній мірі відповідають за імунну відповідь організму.

У зв’язку з цим експерти з харчування рекомендують дорослим обмежити щоденне споживання солі максимум п’ятьма або шістьма грамами. Сюди входить і сіль, що міститься в оброблених харчових продуктах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *