Хоча немає такого продукту, який врятував би від раку, деякі речовини можуть впливати на захист організму від цієї хвороби. Недавнє дослідження показало такий ефект для однієї речовини, що міститься в томатах.
Справа в тому, що помідори містять лікопін, що допомагає знизити ризик розвитку декількох видів раку, включаючи рак передміхурової залози. Ця речовина може навіть бути ефективною у знищенні ракових клітин, як показало одне дослідження. Аналогічні результати були отримані і в іншій науковій роботі, яка показала, що лікопін зупиняє зростання ракових клітин у людей.
Це, втім, не означає, що хворі на рак повинні відмовитися від лікування та просто пити томатний сік, проте корисно знати про властивості лікопіну. Фахівці стверджують, що його найефективніше вживати саме із соку.