Експерт з харчування рекомендує жінкам, які переступили 50-річний рубіж, вживати на сніданок білок.
Німецький дієтолог Емі Гудсон констатує, що в певному віці білкові продукти повинні стати обов’язковою складовою частиною раціону харчування.
Спеціаліст зазначає, що існують вікові пороги, долаючи які людина починає відчувати серйозні зміни в організмі, що зачіпають клітини, м’язи, кістки. І хоча зупинити цей процес старіння неможливо, деякі зміни в способі життя і звички допомагають зробити його менш драматичним.
Говорячи про харчування, Емі Гудсон пояснює, що правильно складений раціон дозволяє забезпечити організм достатньою кількістю поживних речовин і вітамінів, що пом’якшує негативні наслідки змін, що відбуваються з тілом в «солідному» віці. Жінкам після 50 років експерт радить регулярно вживати в їжу білок, оскільки їх організм починає втрачати м’язову масу, а білок – це кращий продукт для заповнення і зміцнення м’язової маси.
“Найкраща їжа для жінок 50 років і старше-будь-який продукт з високим вмістом білка. У міру того, як ми стаємо старше, тіло втрачає приблизно два-три відсотки м’язової маси за десятиліття. Один з найефективніших способів запобігти цьому-споживати високоякісний білок з кожним прийомом їжі, особливо на сніданок”, – розповіла дієтолог.
Гудсон рекомендує, щоб перший прийом їжі містив від 25 до 30 грамів білка. Таким чином, каже фахівець, організм може виробляти амінокислоту, необхідну для підтримки м’язової маси. До того ж виникає “позитивний побічний ефект”: після білкового сніданку довгий час зберігається відчуття ситості, що дозволяє протриматися до обіду без перекусів, шкідливих для фігури.
Ось варіанти сніданку, які пропонує фахівець:
грецький йогурт з мюслі без цукру плюс половина банана.
яйця: варені або у вигляді омлету, яєчні бовтанки.
бутерброд з цільнозернового хліба з шинкою, сиром і овочами.