Молоко уповільнює розвиток остеоартрозу

Остеоартроз – дегенеративно-дистрофічне захворювання суглобів, його причиною є ураження хрящової тканини суглобових поверхонь. За кордоном використовується інший термін – остеоартрит.

Дослідники висловлюють різні думки з приводу користі молока і молочних продуктів для полегшення симптомів остеоартрозу. Є припущення, що такі продукти допомагають зберегти міцність кісток і, таким чином, корисні при цьому захворюванні.

Але є і твердження, що відмова від молочних продуктів призводить до зменшення болю в суглобах.

Дослідження, опубліковане в National Library of Medicine, показало, що у жінок, які пили нежирне або знежирене молоко, розвиток остеоартриту колінного суглоба сповільнювався. Вчені з Гарвардської медичної школи протягом чотирьох років спостерігали за станом 2148 учасників.

Звуження суглобової щілини є ознакою загострення остеоартрозу, йдеться в дослідженні. Вчені прийшли до висновку, що чим більше молока п’ють жінки (але не чоловіки), тим менше звужується їх суглобова щілина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *